Helt fra begyndelsen, så langt tilbage som i 1883, har Alpina været forbundet med horologisk innovation. Uanset om det var den innovative måde at skabe et fremragende arbejdsmiljø eller gennem indførelsen af ​​nye kvalitetskontrolkriterier før nogen anden, har Alpina altid søgt måder at forbedre hvordan tingene gøres.

 

 

Historien om Alpina blev oprindeligt skabt, da Gottlieb Hauser, grundlagde ”Alpina Swiss Watchmakers Corporation”, og der igennem forenede de førende schweiziske uafhængige urmagere, som blev kendt som ”alpinisterne.”

Oprindeligt blev koorporationen dannet for at optimere fremstillingen af urværker ved at lave en sammenslutning af producenter og leverandører, men Alpina begyndte hurtigt at udvikle og producere egne in-house urværker og kronometer. I 1901 blev varemærket “Alpina” registreret og optrådte for første gang på avancerede urværker og ure produceret af Gottlieb Hauser.

Mere end nogen anden urmager er Gottlieb Hauser ansvarlig for sportsuret, som det er kendt i dag.

Gottlieb Hauser ønskede at give sportsfolk, ingeniører, teknikere og eventyrere det ideelle ur. Hauser forvandlede sin vision til virkelighed med introduktionen af ​​”Alpina 4″ konceptet i 1938.

Det år revolutionerede Hauser sportsuret ved at nedfælde fire væsentlige principper for ethvert ur, der ønskede at blive betragtet som et ægte “sportur.” Han insisterede på, at et sportsur måtte opfylde hver af de følgende fire egenskaber:

Antimagnetisk; Anti-shock; Vandtæt og Rustfrit.

Gennem streng overholdelse af disse principper og egenskaber blev de legendariske “Alpina 4” ure det naturlige valg for alpinister, dykkere, luftvåbens piloter, flåden og militæret.