Historien om Alpina

Siden 1883 har Alpina været forbundet med horologisk innovation. Uanset om det inspirerende  arbejdsmiljø eller indførelsen af nye kvalitetskontroller før nogen anden, har Alpina altid søgt måder at forbedre, hvordan tingene gøres.

Alpina blev oprindeligt skabt, da Gottlieb Hauser, grundlagde ”Alpina Swiss Watchmakers Corporation”, og med det forenede de førende schweiziske uafhængige urmagere, som herefter blev omtalt som ”alpinisterne.”
Koorporationen blev oprindeligt udviklet til at optimere fremstillingen af urværker, men Alpina begyndte hurtigt at udvikle og producere egne in-house urværker og kronometer. I 1901 blev varemærket “Alpina” registreret og herefter blev ure og urværker produceret af Gottlieb Hauser brandet under Alpina.

Sportsuret

Gottlieb Hauser blev i al væsentlighed ansvarlig for konceptet med sportsuret som det er kendt i dag.

Gottlieb Hauser ønskede at give sportsfolk, ingeniører, teknikere og eventyrere det ideelle ur, og lancerede i 1938 ​​”Alpina 4″ konceptet, som på alle måder indfriede fire væsentlige principper for et ægte “sportur.” Han insisterede på, at et sportsur skulle opfylde fire egenskaber: Antimagnetisk; Anti-shock; Vandtæt og Rustfrit.

Gennem streng overholdelse af disse egenskaber blev de legendariske “Alpina 4” ure hurtigt det foretrukne ur for alpinister, luftvåbens piloter, dykkere, flåden og militæret.

I 1920’erne blev Alpina allerede solgt i over 2.000 forretninger overalt i verden, usædvanligt mange på dette tidspunkt. Det er ingen overdrivelse at sige, at Alpina var en af ​​de første førende producenter af schweiziske ure.

Siden 2003 har Alpina præsenteret fire helt nye, fuldt in-house udviklede og producerede urværker.

AL-980 Tourbillon (den første Alpina tourbillon i selskabets århundrede lange historie); AL-718 World Timer (med 24 tidszoner vist på urskiven); AL-950 Automatisk Regulator og AL-710 Small Date annoncerede alle Alpina som et navn, der fortsat skal regnes med i den øverste ende af schweizisk ur produktion.

I 2014 introduceres Alpiner 4 urserien, med klar adresse til det oprindelige sportsur fra 1938, og en tilbagevenden til kravene for et professionelt sportsur med de fire sportsegenskaber: 1.Antimagnetisk, 2.Antishock, 3.Vandtæt, 4. Rustfrit.

Året efter introducerer Alpina Horological Smartwatch, et schweizisk produceret smartwatch med analog tids- og funktionalitetsvisning ved hjælp af visere, og senere samme år præsenterer Alpina også et nyt in-house urværk, AL-760 Automatic Flyback Chronograph. Urværk genfortolker flyback-mekanismen gennem den patenterede “Direct Flyback” teknologi, som øger pålideligheden og robustheden af ​​flyback-mekanismen markant.

Handler du som privatperson?

Så er du landet det forkerte sted, men bare rolig! Hop i stedet et smut forbi vores side til private, hvor du finder samme store udvalg af ure og accessories.