Historien om Philip Watch

1940’erne

Så tidligt som i begyndelsen af det sidste århundrede var kronografer de mest værdsatte ure, fordi de blev betragtet som autentiske professionelle instrumenter.  Især 1940’ernes Chrono Philippe Watch viser et fremragende design både i dets æstetiske og tekniske detaljer. Urkassen er lavet af forkromet messing, mens den konvekse bagside er i rustfrit stål, en egenskab, der udtrykkeligt er angivet for at understrege urets fortræffelighed. Fra et æstetisk synspunkt går uret tilbage til tidligere modeller, startende fra logoet, som stadig præsenterer den gamle “Philippe Watch”-stavning. Urskiven er ekstremt raffineret, rig på information og let læselig. Den tynde porcelænsskive, let konveks og kold-emaljetrykt i to farver, bevarer stadig sin originale kromatiske lysstyrke. Breguet-viserne er flammeblå, en raffineret løsning, der tilbød fremragende læsbarhed mod urskivens hvide.

 

1950’erne

At finde et “formet” (ikke-rundt) Philip Watch – der går tilbage til begyndelsen af ​​det tyvende århundrede – vidner om evnen til at forene god udførelse og en overkommelig pris i en virkelig sjælden kombination. I dette konkrete tilfælde skal det påpeges, at omkring 1950’erne gik en ret almindelig type “formede” ure under navnet cioccolatini eller “små chokolader”. Disse ure, hovedsagelig fremstillet af de mest prestigefyldte virksomheder, var beregnet til de mest krævende kunder og var normalt ret dyre. Denne Chaux-de-Fond “cioccolatino” har en meget struktureret og kompleks form: hele den øverste del er faktisk let konveks, en egenskab, der gør det muligt for at urkassen ikke kun følger krumningen af ​​håndleddet, men også gør uret lidt tyndere. Skiven, som også er buet, har påsat markører og tal, mens den lille viser er placeret på et lavere niveau. Den rektangulære bezel har en yderligere krumning på begge sider, både for at give større æstetisk luftighed til det samlede udseende og for at placere kronen i en mere beskyttet position.

 

1950-60’erne

Chaux-de-Fonds urene, unægtelig elegante, er en demonstrationen af, hvor vigtigt det var at klæde sig smart i 1950’erne og 1960’erne. Fejlfrie modeller set fra et stilistisk synspunkt: en dejlig linseformet urkasse, en smuk tynd kant, flotte ører svejset under kabinettet, så svejsningen ikke kan ses. Den afslørende detalje her er den tynde bezel. At lave så tynde bezeller var ikke let (og er det stadig ikke), – ikke alle mærker var i stand til at gøre det: jo tyndere bezellen var, jo mere nødvendigt var det at udføre et præcisionsarbejde for at fiksere urglasset på bezellen og selve bezellen på kabinettet. Markørerne ligner hinanden på begge ure: indgraveret i urskiven og meget lang efter periodens mode. De to ure er et symbol på den elegance, som Philip Watch har fastholdt op gennem årene.

 

1960’erne

Denne model tilhører Jolie Mode-kollektionen, en serie af ure, der gennem årene var et synonym for femininitet med Philip Watch signaturen. Det er en autentisk juvel af et ur, 100 % lavet af sølv. Det præsenterer en meget speciel æstetik, resultatet af en konstant blomstrende kreativitet, der opstod i Italien i 1960’erne. Urkassen med en lille, tynd form som er designet specielt til damemodeller, glider direkte over i det tykke kædearmbånd, der ender i en lås. Et ur, der er udtænkt og realiseret til at være et tilbehør af værdi for kvinder, med en afgørende ukonventionel stil, men uden at glemme de tekniske detaljer, der er typisk for Philip Watch, såsom det håndlavede automatiske urværk placeret i en kompakt urkasse med en funktionel anti støv screw-down krone. Julie Mode modellen i sølv repræsenterer en kilde til stolthed for Philip Watch kollektionen, der demonstrerer en uovertruffen opmærksomhed på innovative designdetaljer også for dets damemodeller.

 

1970’erne

Urene i Philip Watch Cormoran-kollektionen er fra et æstetisk synspunkt et typisk udtryk for 1970’ernes fantasi, en periode præget af en veritabel eksplosion af kreativitet, hvor de mest originale modeller i urmageriets historie blev udviklet. Det mekaniske urværk har automatisk optræk med dag-dato-funktion. Angivelserne af ugedagen og datoen, er godt afstemt og ekstremt tæt placeret, et tegn på høj kvalitet, hvilket får kabinettet til at virke endnu mere rektangulært. De optiske effekter afslører meget evnen til at designe et urs æstetik på et højt og overdådigt niveau. Alene detaljen hvor alle hjørner er glattet for ikke at irritere håndleddet, uden dog at miste “oplevelsen” af rektanglet. Cormoran-kollektionen er noget af en syntese af den slags “vanvid” fra 1970’erne.

 

1980’erne

Philip Watch begyndte i 80’erne, ligesom mange andre urmærker, at fokusere på udvikle damemodeller af en vis prestige og design, takket være kvartsurværker af enestående kvalitet, der gjorde det muligt at montere dem selv på små, tynde urkasser uden tekniske problemer med urværkets præcision. Denne model af Dales 1980’er-kollektionen demonstrerer endnu en gang omsorgen fra designeren, der først og fremmest fastholder ​​hele uret med afrundede profiler selv i de mindste detaljer. I de ure, der er dedikeret til kvinders håndled, er fraværet af skarpe hjørner og kanter ekstremt vigtigt: ikke kun for komfort, men også fordi det undgår at trække trådene af tøjet. Systemet, der gør det muligt at åbne og lukke lænken på en elastisk måde, er beundringsværdigt: en kompleks mekanisme, der er så godt lavet, at den stadig fungerer efter mere end 30 år.

Arv og innovation

 I mere end 160 år har Philip Watch benyttet sig af deres håndværksmæssige kunnen, med schweiziske urværker, kombineret med umiskendeligt Italiensk design.

Juvelerne i Philip Watches collection fra det tidlige 21. århundrede er ure med urværker udviklet i samspil med Dubois Depraz, som er leverandør til nogle af de mest prestigefyldte urmærker i verdenen. Wales collectionen er et af de bedste eksempler på dette samspil. Det automatiske urværk med månefaser monteret i en sofistikeret urkasse med kurvede sider, som følger kurven på håndleddet.

Shop Philip Watch

Handler du som privatperson?

Så er du landet det forkerte sted, men bare rolig! Hop i stedet et smut forbi vores side til private, hvor du finder samme store udvalg af ure og accessories.