Historien om U-boat

I 1942 blev Ilvo Fontana bedt om at udvikle et armbåndsur til flådens officerer, der kunne tilfredsstille meget præcise tekniske specifikationer. De første tegninger viser et robust armbåndsur med en stærk karakter, der kunne garantere maksimal synlighed og vandtæthed med et stærkt og karakteristisk design. Uret blev desværre aldrig sat i produktion.

I 2000 opdager Italo Fontana, Ilvos barnebarn, de gamle tegninger, og benytter dem som afsæt for udviklingen af ​​det første UBOAT-ur og brandets motto: A New Dimension in Time.

U-BOAT-urene kan genkendes på lang afstand, med den store krone på venstre side af urskiven og det robuste udseende, der formidler en følelse af pålidelighed og kraft.

Håndværk og “Made in Tuscany” faktor, sammen med de schweiziske urværker, gør at disse ure har et helt specielt udtryk og kvalitets niveau.

INNOVATION

Den vedvarende fokusering på innovation er centrale for fortsat at kunne skabe overraskende ure med anvendelse af materialer i deres reneste form, fra stål til titanium, wolfram, kulstof, bronze, guld og sølv, til keramik. Ure lavet af det mest uforgængelige materiale – Wolfram – eller ubehandlet bronze der løbende patinerer så hvert enkelt ur bliver unikt i samspil med sin bruger, og løbende skifter udseende.

Italo Fontana elsker at udforske nye ideer uden at blive påvirket af markedet. Han bruger moderne og usædvanlige teknikker og materialer, og afprøver hele tiden nye materialer, og specielt hvis de ikke før har været brugt i urindustrien.

Blandt hans mange teknologiske landvindinger er et patenteret system til en lettere regulering af dato og klokkeslæt, hvor kronen på en helt nyt og revolutionerende måde en fastgjort til uret. Eller Capsoil kollektionen, hvor urværket er nedsænket i en special viskositet olie, med den ikoniske luftboble.

ITALO FONTANA

”Jeg har altid været fascineret af design, jeg skaber total frihed, jeg følger ingen trends. Jeg prøver at gøre, hvad andre mærker ikke gør. Jeg har ingen forpligtelse til at skabe det samme igen og igen. ”

Italo Fontana er den kreative drivkraft bag U-BOAT, har altid været fascineret af design og skabte sine første designs allerede i en meget ung alder. Hans fantastiske rejse tog for alvor fart da han besluttede at bringe sin bedstefars drøm tilbage, men han tilføjede noget mere vigtigt: hans sjæl, hans personlighed, hans vision om liv og design.

Handler du som privatperson?

Så er du landet det forkerte sted, men bare rolig! Hop i stedet et smut forbi vores side til private, hvor du finder samme store udvalg af ure og accessories.